ALLA ÄR VÄLKOMNA TILL VARAMOBADEN

VARAMOBADEN, NORDENS LÄNGSTA SJÖBAD MED KÄNSLA AV ATT VARA PÅ EN TROPISK PARADISSTRAND

Hyr en husbil

En trevlig liten lättkörd 5vxl husbil (Fiat Eurovip Unic årsmodell 2000 snart 11 000 mil) endast 5,30 m lång med 4 bältade platser och godkänd för upp till 4 personer att sova om man bäddar ner sittgruppen, men är perfekt för 2 personer.Det är en 1,9 Turbo Diesel som drar ca 1 - 1,2 L/mil beroende på körstil.

Läs mer här


OM VARAMOBADEN

4 km sandstrand med kristallklart sötvatten. Europas längsta sötvattenstrand belägen i Motala med statistiskt 80 fler soltimmar än resten av inlandet. Mycket familjevänligt. Om du vill komma bort från folkmassorna en varm sommardag. Lätt att nå med cykel, bil och buss. Stranden är lång med fin vit sand och den är långgrund vilket är bra för de små barnen. Trevligt ställe att tillbringa hela dagen. Många ställen att äta och dricka på nära stranden

EN DAG I PARADISET

Denna otroliga vik erbjuder verkligen känslan av att vara på en tropisk paradisstrand. Sanden är finkornig silkeslen, Vätterns klara vatten glittrar turkost i solen och den mjuka, vågiga sandbotten är grund med enstaka stenar.

Lalandia Lalandia in Motala, Sweden, is in full swing

Etableringen av det danska företaget Lalandia A/S i Motala/Varamon testas nu i detaljplaneringsprocessen.


Foto: Veronica Larsson

"Denna långa, rena och familjevänliga strand med mycket grunt vatten är ett bra ställe att besöka. Vattnet "Vättern" är väldigt kallt men rent och för barn som vistas i det grunda vattnet är det helt ok "

Peter Åkesson

Köp Begagnat

Det är riktigt bra för miljön också. Genom att handla begagnade saker kan vi tillsammans påverka mängden av nyproduktion av miljöskadliga och resurskrävande, ämnen som exempelvis plast, stål och aluminium.


om varamobaden

Foto: Lena Hallberg

Varamobaden har varit ett begrepp förknippat med Motala och Vättern i mer än 100 år. Badets glansperiod var på 1930-talet och området var väldigt välmående ända till 80-talet. Förklaringen kan sägas vara att Varamobaden passade väl in på mellan- och efterkrigstidens efterfrågan på enklare badutflykter.

Foto från 50 talet

ANDRA SAKER ATT GÖRA I MOTALA

Motalaverkstad

MUSIK VID GÖTA KANAL

Sveriges största artister kommer till Motala sommaren 2022. Äntligen blir det liv och rörelse i Motala Lokverkstad igen, men nu är det snarare trummor än hammarslag som kommer att höras i den anrika byggnaden från 1912.

Foto: Lena Hallberg
Göta Kanal

TA EN TUR PÅ GÖTA KANAL

Göta kanal är en svensk kanal byggd i början av 1800-talet. Kanalen är 190 km lång, varav 87 km grävdes eller sprängdes, med en bredd som varierar mellan 7–14 m och ett maximalt djup på ca 3 m. Wikipedia

VILL DU ANNONSERA på den här sidan?

Du kan kontakta mig på info@varamobaden.se

HITTA HIT